onsdag 3 juni 2015

Den vackra bokskogens baksida

Den vackra bokskogen jag skrev om i gårdagens inlägg har också en baksida, till och med en ganska så mörk sådan. Omnejden är platsen för ett par ouppklarade mord, de så kallade "Regnamorden". Det ena mordet utspelade sig 1809, mordet på prosten och prostinnan Söderman. Det andra och kanske kusligaste var mordförsöket på kolaren Adolf Sköld, som utspelade sig i en kolmila i norra delen av denna bokskog (lyssna på en intervju med Nils Bäcklin i SR om "Regnamorden").

Att det råder en speciell tyst, kuslig och moloken stämning inne i bokskogen, kommer den som besöker denna plats snart att upptäcka. Det är inte alls svårt att föreställa sig vålnader som rör sig mellan träden i den dunkla bokskogen. Denna plats har mycket både otäcka och spännande ting att berätta om. Kanske kan du höra trädens viskningar om du vågar sätta dig alldeles tyst, djupt inne i bokskogen?!4 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Annorlunda serie - intressant! Tycker om att du experimenterar lite. (Tänker på detta och det från Öland främst.)

Mårten Lundgren sa...

Tack för din kommentar Hannes och vad roligt att du gillar bilderna. Ett sätt att ge bilderna en mer personlig prägel. ;)

Gustav sa...

Den tredje bilden är en favorit. Mycket kuslig! :)

Mårten Lundgren sa...

Ja, vem vet vilka väsen som tittar fram bakom träden i bokskogen i Regnaholm?! ;)
Tack för din kommentar Gustav!