Fotokurs / Guidning

Är du sugen på att lära känna Kolmårdsskogarna lite bättre eller kanske lära dig mer om att foto och hur jag tänker då jag skapar mina bilder? Jag är villig att vara din guide och fotolärare för en dag här i Kolmården. Vill du hellre har någon mix av detta eller kanske har du något eget förslag på upplägg, tveka inte att höra av dig till mig för att diskutera ditt förslag vidare.


I drygt 10 år har jag utforskat skogarna här i Kolmården på ett hängivet sätt som naturfotograf. Trakterna norr om Norrköping är mitt hem sedan barnsben. Under hela mitt liv har jag därför haft möjlighet att hitta en mängd olika smultronställen runt om i skogarna. Den långa erfarenheten av skogarna har också gjort att jag också lärt mig vart de olika djuren rör sig och vart det är lättast att möta dem. 

Bildskapandet har varit viktigt för mig under åren, jag har alltid haft kameran med mig och därmed fångat många av mina upplevelser och oförglömliga möten/ögonblick på bild. Om du inte redan följer bloggen och tittat på bilderna från mina djurmöten så gör gärna det.

Kolmården och dess skogar bjuder på en varierande blandning av natur. Här finns allt från gammelskog till gamla rövargrottor att uppleva och utforska. Kuperad terräng så som höga berg och djupa dalgångar och raviner är heller inte ovanligt. Den väldiga förkastningen mot Bråviken gör också att fågellivet här är rikt på bland annat havsörnar. I skogarna finns allt från fälthare och skogshare till älgar, kronhjortar och naturligtvis även mindre vanliga arter så som lodjur. I de västliga delarna finns nu även ett vargrevir, Långbogenreviret – Östergötlands enda vargrevir.

Prisförslag för en heldag med mig i skogen är 2500 SEK/dag (innehar f-skatt). Det viktiga är att din dag här i Kolmården planeras tillsammans med dig. Vi börjar dagen när du önskar och avslutar dagen när du anser att vi är färdiga.
Är du intresserad eller har frågor så kan du kontakta mig på tlf 0708-28 32 20 eller skicka mig ett mejl på adressen: maarten.lundgren[snabel-a]gmail.com

Alla bilder är skyddade enligt uppehovsrätten, (C) Mårten Lundgren.