onsdag 5 januari 2022

Parkslide...

Parksliden är nu mer en fruktad växt på grund av att den gärna tar över i det område där den växer. Gissar på att ingen har missat att det under senare delen av förra årets sommar skrevs en hel del om just växten parkslide. Jag läste en artikel om några personer som försökte röja bort växten i sin trädgård, vilket resulterade i att växten lyckades med att tränga in i deras hus. Mycket obehagligt, men ändå fascinerande vilka krafter en växt som parkslide ändå besitter.

Om du försöker att ta bort parkslide från din trädgård därhemma så triggas växten och försöker att sprider sig. Nu mera rekommenderar Naturvårdsverket därför att man inte inte rör sitt bestånd av parkslide om man verkligen inte måste. Det behövs endast ytterst små rot- eller stamfragment för att växten skall sprida sig. I vissa fall så små som 0,7 millimeter.

Även om denna växt nu mera är klassad som en invasiv art här i landets, så är den ändå spännande att fotografera och göra bilder på tycker jag. Under tidig höst hade jag möjligheten att göra just det, innan denna nu mera fruktade växt hade blommat över helt och hållet. Här nedan är några bilder från just detta tillfället. Bilder som visar växtkraft och naturens vilja att ta över...


Inga kommentarer: