måndag 17 augusti 2020

Kvällssolen, fingerborgsblomman och den lilla insekten...

En klar och molnfri sommarkväll då solen håller på att gå ned bakom trädtopparna, så lyser den alltid med så fin och varm orange-gula färg. Denna kväll satt en liten insekt på en digitalis/fingerborgsblomma. Då den satt så fint i motljuset kunde jag inte låta bli att göra denna bild. "Sommarkvällsstämningen" är verkligen på topp dessa kvällar tycker jag...


4 kommentarer:

Lena sa...

En liten bärfis kan man tänka. Visst är ljuset vackert nu, men för egen del hade jag önskat en något mindre luftfuktighet om man nu får gnälla, och det får man om man är närking i botten ;)
Men om bilden har jag inget gnälligt att komma med, den är alltigenom fin!

Mårten Lundgren sa...

Tusen tack för fina ord Lena! ;)
Inte har jag hört att man gnäller så mycket i Närke, eller är det en del av det så kallade gnällbältet kanske, men det är väll bara dialektalt man säger så, eller tänker jag fel?!

Hur som helst, det är varmt och jag förstår vad du menar. Men denna gången känns det som att min kropp har vant sig och jag har slutat att klaga så mycket. Men oss i mellan, visst vore det skönt med lite svalka någon gång! ;)

Roligt läsa att du tyckte om bilden Lena och ha det bra, tusen tack för kommentaren!

Lena sa...

Jodå, Närke tillhör det så kallade gnällbältet och det beror väl som du säger främst på dialekten som faktiskt låter rätt gnällig nu när jag bott på annat håll i över 20 år. Vi drar ju ut på orden och använder till exempel väldigt lång ä i trääääligt och väldigt distinkta i istället för e, men det är ju skönt att ha nåt att skylla på när det humöret sätter in ;)

Mårten Lundgren sa...

Hehe, tack så mycket för ditt svar Lena. Då hade jag lite rätt då! ;)