lördag 10 januari 2015

Rådjurens olika uttryck

Rådjuren är spännande djur att studera. De har en förmåga att ofta få till spännande uttryck, när jag gör mina bilder på dem. Uttrycken de gör kan ibland förstärka den känslan man vill få fram i bilden. Deras uttryck kan också ge bilden en helt annan karaktär eller känsla än den du försökt få fram. Här nedan följer ett urval av bilder på rådjur och deras olika uttryck.
















2 kommentarer:

Gustav Rappestad sa...

Oj vad många bilder :) Härliga uttryck och miljöer! Tittade jag lite extra på bilderna av rådjuren i vinterlandskap. I bild 14 ser man hur snön yr kring de små skogsdungarna där rådjuren försökt söka skydd, en tuff miljö för rådjuren. Snön ger verkligen ett förändrat landskap :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för din fina kommentar Gustav! ;)
Visst ger snön ett förändrat landskap, det håller jag med dig om. Tanken med dessa bilderna var att visa ett gäng med rådjursbilder, där rådjuren verkligen gör en min eller en gest. Bild 14 vill jag minnas var en riktigt blåsig morgon där rådjuren försökte att söka skydd i skogsdungen. Rådjuret till höger i denna bilden uträttar även ett behov, vilket du förmodligen redan har sett?! ;)