tisdag 22 september 2015

Ormvråksmorgon

De första solstrålarna lyste genom trädkronorna, letade sig över hygget och in i de dunklare partierna av den mörka skogen. Den morgontrötta skogen hade precis börjat värmas upp, efter den gångna natten. Känslan att hösten nu var här var högst påtaglig. Plötsligt hördes ett gällt skrik ekandes genom skogen. Där! En bit ut på kalhygget satt det en ormvråk, på en högstubbe och spanade, förmodligen hungrig efter en kall och bister höstnatt. 

Viltkänslan var total och det märktes verkligen att ormvråken inte alls brydde sig om mig, där jag satt i skogsbrynet. Ännu ett möte med det vilda, ett möte vår kanske vanligaste rovfågel, men också en av de vackraste i sin enkelhet.





2 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Härligt möte och fina bilder,inte ofta hen poserar så fint,oftast hör man bara ett "jamande" i skyn och en rovfågel som seglar under molnen.

Mårten Lundgren sa...

Precis som du beskriver Jan-Olov, brukar man bara höra ett "jamande" i skyn. Men denna gången hade jag tur som fick chansen att göra så många bilder på ormvråken. Kanske var den morgontrött och inte orkade bry sig?! ;)

Stort tack för din kommentar och att du delade med dig av dina tankar.