lördag 21 november 2020

Novemberljus...

Jag vill med detta inlägg tillägna november månads fantastiska och härliga ljus!
Just november uppfattar jag som att det är en månad som i mångas ögon bara är en transportsträcka in i december och därmed något nödvändigt ont.

På något märkligt vis kan jag inte sluta att tycka om november. Denna månad är så fantastisk med dimmorna och det fantastiska dova novemberljuset. Det här är en tid då natt nästan aldrig blir till dag. En tid då färgerna kommer fram i skogen och även formerna träder fram på de nakna träden. Fotografiskt kanske november till och med är årets allra bästa månad?!
2 kommentarer:

Lena sa...

Jag tycker att det ligger nån slags stilla förväntan och mystik över november månad, där naturen talar till en med trädens kala och uttrycksfulla grenar som blir väldigt kroppsliga och så dimman och det bleka ljuset med sina långa skuggor. Jag kan bara hålla med dig om att det är en fantastisk månad på många sätt och vis. Dina bilder är underbara med sin blå dimma och just den mystik jag gillar.

Mårten Lundgren sa...

Lena - Tusen tack för din kommentar!
Jag håller med dig, det är verkligen något speciellt med november månad. En månad då naturen faktiskt sover och stillheten är mer eller mindre så påtaglig att den nästan går att ta på. Kanske är det precis som du skriver om mystiken som gör att jag verkligen tycker så mycket om den här tiden på året?! ;)