onsdag 20 september 2023

Bara en liten gärdsmyg...

Visar idag fram en bild på den lilla gärdsmygen. En fågel man ofta stöter på i vid bäckar eller i skogen vid översvämningar eller kärrmarker. På den här bilden sitter den lilla gärdsmygen på en gammal stubbe ute i skogen, ackompanjerad av den starka förmiddagssolen.

Den som någon gång försökt att fota en gärdsmyg vet att det inte är en särskilt lätt fågel att fotografera. Gärdsmygen är inte bara liten och snabb utan vill nästan aldrig sitta stilla och ännu mindre posera framför kameran. Ofta är den skygg och gömmer sig bakom några grenar/stubbar eller andra föremål. Ibland väljer den rent av att förflytta sig till en annan plats. Har du tur, som jag hade i det här fallet så är gärdsmygen nyfiken och väljer därmed att komma fram och studera besökaren. Vid dessa tillfällen gäller det att vara snabb med kameran, så kan det bli en bild som denna...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar bild med ett fantastiskt ljus på denna lilla rackare. En härlig målande bakgrund. Stämningsfullt.... Gillar också den lilla berättelsen till bilden.

Christer K

Mårten Lundgren sa...

Tack så jätte-mycket för din kommentar Christer! 😊🙏👍