måndag 1 april 2024

Det lilla skogsögat...

Det är något speciellt med skogen, det är en unik plats på många sätt, en plats som sprudlar av liv på många olika sätt. På natten förvandlas skogen till en helt annan plats än vad den var på dagen. Det som levde upp när solens strålar lyser upp sover nu, nu är det annat liv som tar vid och lever upp, för nu är det deras skog och deras tid.

I en liten gran sitter en sparvuggla och stirrar upp mot det blå morgonljuset. Vad funderar hon egentligen på? Vilka tankar finns i det lilla huvudet, bakom de intensiva gula ögonen? Ja, frågorna när jag ser den här bilden blir minst sagt många. På något sätt tycker jag ändå att bilden på något sätt så fint symboliserar nattlivet i skogen och livet hos de djur som är aktiva när vi människor sover.

På något sätt är det svårt att inte bli ödmjuk inför skogen, naturen och inte minst djurlivet när man är med om ett sådant här tillfälle. Det är verkligen privilegierat att få fotografera sparvugglan på det här viset när hon sitter och funderar. Livet i skogen slutar helt enkelt aldrig att fascinera mig...


Inga kommentarer: