fredag 19 april 2019

Långfredagen...

Idag är det just långfredag, en dag som fått sitt namn inom kristendomen för att dagen var lång och fylld av lidande för Jesus som korsfästes och av att gudstjänsten var längre än i vanliga fall. En ganska tråkig och mörk dag med andra ord.

Tyvärr tycker jag vår värld ibland känns mörk och dyster. Tråkigheter som krig, mord, vansinnesskjutningar och uttalade hot börjar höra till vardagen. En trend som jag gärna skulle se att den gick åt andra hållet istället!

Härom dagen brann även Notre Dame i Paris, en katedral som betyder mycket för Frankrikes folk, vilket syntes tydligt eftersom att man samlades runt katedralen och sjöng psalmer tillsammans. Ett tydligt tecken på att en kris också kan förena människor. Under knappt ett dygn lyckades man tjäna in inte mindre än 70 miljarder för att återbygga och renovera katedralen. Kanske är det ändå så att det ofta kommer något gott ur alla tråkigheter.


Passa på att i påsk göra något som någon annan blir glad av. Det behöver inte vara något stort, men många glada människor gör skillnad!

Jag tror att det i allt detta mörker är viktigt att vi visar varandra att det även finns godhet och därmed ett ljus, ett hopp om att allt här i världen inte bara är mörker och elände...



Inga kommentarer: