söndag 28 april 2019

Koltrastens sång i gryningen...

Det är kanske inte så konstigt att den svenska landsfågeln just är koltrasten?!
En fågel som finns i stort sett över hela landet (bortsett från kanske allra längst upp i norr) och som fyller vår- och sommarmorgnarna med sin ljuvliga och fylliga sång. Finns det egentligen någon annan fågel som sjunger vackrare?!


Här är en bild från ett tidigt morgonmöte, nu under våren, med just koltrasten, här i Kolmårdsskogen...


4 kommentarer:

Malin Ellisdotter sa...

Det är något speciellt med att vakna mitt i natten och höra koltrastens sång när sovrumsfönstret är öppet... det finns en melankoli i sången som är så vackert. Vad jag tycker om nötväckan vet du - men koltrasten är magisk. Mycket fin bild, du har fått fram koltrastens personlighet.

Lena sa...

Kan bara hålla med, den fyller en med glädje och värme över självaste livet med sin sång. Bilden förmedlar verkligen det jag känner när jag läser det du skriver och så är det ju nåt magiskt med månen också.

Mårten Lundgren sa...

Håller med, koltrastens sång är verkligen speciell. Jag njuter gärna till sången och håller helt klart med dig om att det är något speciellt att vakna till koltrastens sång. Kanske är det den fågel som sjunger vackrast?!
Tusen tack Malin för dina fina ord om bilden och din kommentar, det betyder mycket, tack så jätte-mycket! :)

Mårten Lundgren sa...

Tusen tack för kommentar och att du delar dina tankar kring bilden på koltrasten och månen. Roligt att du känner att min bild och text samverkar. Tack så jätte-mycket för din kommentar Lena! :)