måndag 13 februari 2017

Skogens konung vaknar...

Under lördagsmorgonens fotorunda stötte jag på skogens konung, en udda 6-taggare. Konungen låg och sov i hörnet av ett kalhygge. I ungefär en och en halv timme kunde jag studera denna älgtjur, då han sov, vaknade, låg och drog sig, åt frukost, morgonkissade, för att sedan lunka vidare in i skogens dunkel. En morgon med ett mycket intressant och spännande möte...









 

6 kommentarer:

Malin E H sa...

Vilken upplevelse, Mårten.
Som att vara i någons rum och iaktta, i detta fall konungens sovrum.
Sköna bilder från din upplevelse.

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Vilken härlig serie! Sådana möten som får igång pulsen en aning...Hade själv 7st älgar på g i lördags morse innan en jägare lyckades skrämma iväg dom...men det blir väl fler tillfällen.

Gustav sa...

Stort grattis till det långa och fina mötet! :D Tänk att konungen trivdes så bra på hygget. Antar att det var maten som fick honom att stanna... En fin bildserie du visar, där den andra bilden med sitt härliga uttryck hos älgtjuren blev en favorit.

Mårten Lundgren sa...

Ja, det var en upplevelse!
Chockad blev jag också över den stora tjurens lugna beteende. Det var spännande att få följa morgonbestyren hos en älg. ;)
Tusen tack för din kommentar Malin och vad roligt att du gillar bilderna!

Mårten Lundgren sa...

Ja, till en början steg pulsen. Sedan sjönk den sakta, sakta när jag faktiskt insåg att den stora älgtjuren var så lugn och tog morgonen med ro. Sju stycken älgar, det låter galet!
Hehe, skönt att de var kloka nog att springa när jägarna kom... :p

Mårten Lundgren sa...

Tusen tack Gustav! =)
Ja, jag hade nog inte väntat mig att denna stora älgtjur skulle ligga här och sova. Kanske var det maten?! Roligt att bildserien faller dig i smaken Gustav. ;)