fredag 25 juli 2014

Älgkon i hästhagen

Torsdagskvällen tillbringade jag tillsammans med Gustav ute i skogen för att leta djur att fota. Vi hade nog riktat in oss mest på att försöka få se älg alternativt rådjur. Länge satt vi i bilen och väntade vid ett kalhygge ihop om att en älg skulle komma ut från skogen, men ingen älg kom. Samtidigt som mörkret stilla la sig över skogen, så försvann också möjligheterna att kunna fota. Vi bestämde oss efter ett tag för att åka vidare och titta efter älgen på ett annat ställe.
På väg till det andra stället passerade vi en hästhage. Vi tyckte nog båda två att det var en mycket stor häst som stod där ensam mitt i hagen. Jag tvärnitade med bilen, för det var ju ingen häst, utan älgen vi letat efter hela kvällen. Vi stannade mitt på vägen och började genast fota den. Mörkret hade nu lagt sig, så vi fick skruva upp ISO (samtliga bilder är tagna på ISO 25600) och försöka göra det bästa av situationen. Det var inga problem, älgkon stod där så stilla i hästhagen och åt, medan vi fotade henne. Hon hade även med sig sina små kalvar. Efter ca 20 minuter blev älgkon trött på oss, lyfte på staketet och gick in i skogen. Tack Gustav för en trevlig och spännande kväll!2 kommentarer:

Gustav Rappestad sa...

Gillar diffuseringen du fick till på bild 3 och 5, förstår dock inte hur du lyckades, med handhållet under de här ljusförhållandena :-) Tack själv för en mycket lärorik och rolig kväll!

Mårten Lundgren sa...

Hej Gustav och vad roligt att du gillar bilderna 3 och 5. Ja, det var inte lätt att få till bilderna i mörkret, säkert hade jag lite tur också. :)
Tack för din kommentar!