onsdag 7 augusti 2019

Bävern arbetar med sin damm...

Många morgnar nu i sommar har jag kunnat sitta och titta på när bävern bygger på sin damm. Det är ganska avkopplande och spännande att se hur bävern arbetar. Ibland stannar den upp och äter, men oftast hämtar den gräs, pinnar och lera för att bättra på sin lilla fördämning. Ingen gång har den blivit rädd, utan accepterat att jag sitter där och studerar arbetet och bygget. En riktigt nära och spännande naturupplevelse...







 

4 kommentarer:

Annica sa...

Wow, de är ju så flitiga. Kull att se den i arbete utan att den störs av dig. Synd att du inte ser där nere under vattnet vad den åstadkommer....

Mårten Lundgren sa...

Ja, den var riktigt flitig med sitt byggande må jag säga. Hade varit riktigt kul att kunna se och kanske till och med fota bävern under vattnet. ;)
Tack för din kommentar Annica!

Lena sa...

Vilken ynnest att få sitta och titta på när den jobbar, så fina bilder på denna underbara varelse. Fascinerande djur som inte alltid är så uppskattade av omgivningen dock. Jag hade gärna suttit med där och kikat.

Mårten Lundgren sa...

Hehe, det har varit magiskt att få se hur bävern arbetar med sin damm. Riktigt spännande också att den har tolererat att jag varit där. ;)
Tack för kommentar med fina ord och tankar Lena!