fredag 18 januari 2019

Längtan efter storlommen...

Tiden går och längtan hos mig växer för var dag. Även om vintern är fin, har sin skönhet så finns det ändå något hos mig som får mig att längta till våren. Ja, den ljuvliga våren, då jag åter får höra storlommens rop över skogarna igen. Längtar verkligen så innerligt efter att uppleva detta igen!

För att stilla min längtan lite visar jag idag därför fram en bild från 2018, på storlommar här i Kolmården...


4 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Kan inte annat än hålla med, ju äldre jag blir desto mindre har jag till övers för vintern, även om den också har sina höjdpunkter. Tror för övrigt att vi har det mesta kvar...

Lena sa...

Ja det är ett mäktigt ljud, minns fortfarande första gången jag hörde det som barn. Fin bild.

Mårten Lundgren sa...

Hehe, jag har egentligen inget emot vintern. Jag tycker det är en fin årstid, med mycket olika och spännande möjligheter för foto. Dock tycker jag mest om årstiden/årstiderna då storlommen finns i sjöarna. :)
Just nu är längtan stor, att vi åter ska komma dit och att storlommen kommer tillbaka. Stort tack för din kommentar Jan-Olov och hoppas inte vi har det mesta kvar, utan att vi har gjort den hårda biten av vintern redan. ;)

Mårten Lundgren sa...

Ja, visst är det ett mäktigt ljud!? ;)
Jag älskar det ljudet. Jag vet att jag har skrivit det förut, men kommer ofta tillbaka till det; Storlommens rop ger skogen en själ!
Tusen tack för din kommentar Lena och vad roligt att läsa att du gillade bilden.