torsdag 10 augusti 2017

Tack för allt!

Efter att ha läst Gustav blogginlägg "Tacksamhet..." blev också jag inspirerad till att själv skriva ett inlägg här på bloggen, med samma tema.

För mig har det alltid känts väldigt naturligt och framför allt mycket viktigt att på något sätt visa just sin tacksamhet, till de personer som på något sätt brytt sig och entusiasmerat andra människor, genom att delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Till mästarnas mästare inom naturfotografering Terje vill jag rikta ett stort tack för alla dina lärdomar, kloka ord som du delat med dig av. Jag uppskattar även alla de ifrågasättanden som du gjort under heldagar för att jag ska komma vidare i mitt bildskapande och bildtänkande. Det har alltid känts som om att jag har fått med mig någon lärdom eller viktiga grubblerier från dig, då vi pratar eller diskuterat. Dina bilder på bloggen och dina böcker fortsätter inspirera mig i all oändlighet! Tack för allt du delar med dig av detta till alla oss läsare och fotografer.

Till dig Malin vill jag också rikta ett varmt och hjärtligt tack. Aldrig någonsin kommer jag att glömma när jag låg och fotade Linnéor och hade dig som lärare på distans via Facebook Messenger. Precis på samma sätt som Gustav skrev i sitt inlägg har du på ett kusligt sätt alltid även kunnat tolkat mina bilder och sett mer i dem, än jag kunnat ana, då jag visade dig dem. Du har lärt mig förstå självporträttets vikt och inte minst hur viktiga vänner träd är.

Gustav, även om du tycker att jag inspirerat dig till mycket, så är det nog i många fall en ömsesidighet i detta. Säker är jag på att vi triggat varandra i bildskapande och vad vore alla fantastiska djurmöten om man inte hade någon att dela dem med?!

Sammantaget kan jag säga att utan er hade jag inte sett på bilder med samma ögon och det faktiskt ni som får mig att vilja fortsätta använda min kamera. Tusen tack för att ni finns!


4 kommentarer:

Malin sa...

Stort och varmt tack för de fina orden, Mårten! Det värmer att läsa. Och tack för vänskap.

Gustav sa...

Du har rätt, jag vill gärna tro att vi har triggat varandra till att göra nya och åter nya bilder. Härligt Mårten! En både rolig och spännande bild från den här speciella platsen, som du visar. Vilka ohyggliga väsen det finns ute i skogarna, vet inte om jag vågar mig ut igen?! ;D

Mårten Lundgren sa...

Det är jag som ska tacka för allt Malin! =)

Mårten Lundgren sa...

Hehe, jag förstår det Gustav, man vet aldrig vad som gömmer sig i skogen. ;)
Visst har vi triggat varandra till bilderna, det vill jag också tro. Tack så mycket för god vänskap!