torsdag 15 oktober 2015

Ond och bråd skog

Visar idag bilder ackompanjerad av Benny Anderssons musik "Skallgång". Bilderna är på den onda och bråda skogen. Titeln på denna låt känns träffande, då jag förknippar kombinationen bilder/musik med min pappas död för snart 13 år sedan. Bilderna gjorde jag kring trettonårsdagen av min pappas bortgång. Inombords känns det ibland för mig, trotts de tretton åren som att jag som går skallgång efter honom...

















10 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Snyggt gjort! min absoluta favorit är bild nr 1,den har du fått till på ett mycket tilltalande sätt!

Mårten Lundgren sa...

Stort tack för din kommentar Jan-Olov!
Roligt att höra att du tycker att jag fått till detta på ett tilltalande sätt. Det glädjer mig verkligen att få höra. Roligt att bild nummer 1 blev en favorit, håller med dig om att det finns något speciellt i den ;)

Malin Ellisdotter H sa...

Mårten... Bilderna berör och griper tag i mig. Här finns hela känsloregistret känns det som. Det som gjort och gör ont, saknaden, sökandet. Hopp och förtvivlan...

Det finns ett genomgående berättande i bilderna (som åtminstone jag upplever det), en story från början till slut. Hela processen om man säger så. Slutet gör ont, symboliken är väldigt framträdande. När allt är så definitivt, där man önskar att slutet varit ett annat slut. Men där slutet verkligen är ett slut. Men där på andra sidan, där finns ju en början igen.

Jag vill också tillägga att din pappa finns med dig, i dig och hos dig - alltid.

Starka bilder, Mårten och jag ser fram emot att se mer i din utveckling.

Vi hörs!

Malin Ellisdotter H sa...

Ps Och musiken är så passande också... första gången jag hört den och oerhört vackert!

Mårten Lundgren sa...

Oj, tack för dina varma ord och dina tankar. Att pappa finns med mig känner jag. Ibland tydligare än andra gånger. På något sätt vet jag ändå att han finns där och är med mig. Att försöka gripa tag och dela med mig av mina känslor var mitt syfte... Roligt att höra att du tyckte bilderna var starka och att du gillade dem. Jag lovar att du ska få se mer i min utveckling! ;)

Vi hörs och tack för din fina kommentar Malin, den värmer ska du veta! =)

Mårten Lundgren sa...

Ja, visst är den vacker!
Måste vara en av Benny Anderssons minst spelade låtar?!

Gustav Rappestad sa...

Ett inlägg som berör. Med text, med bilder, med musik. Jag fastnade som Janne vid den första bilden. Där upplever jag en dramatik och en spänning som får mig att stanna upp. En riktigt stark bild, tycker jag. Där finns en rörelse och ett ljus som talar till mig, att något har hänt, något som inte var planerat eller önskvärt, men som ändå blev.

Jag fastnade också vid den sista bilden. Hemskheter som kors, ser jag, men också små änglar.

Mårten Lundgren sa...

Tack för du delar dina tankar med mig i detta, för mig starka inlägg! :)
Trevligt att du ville skriva en kommentar på inlägget...

Terje sa...

Alltså, som jag sagt till dig: Den sista bilden i inlägget MÅSTE hamna på väggen - i stort format! Så stark, så mycket symbolik, så personlig! :)

Mårten Lundgren sa...

Hehe... jo, jag vet att du har sagt det. Ibland tror jag inte att jag har förstått att bilden är SÅ bra. Men ju mer jag tittar på den förstår jag vad du menar. ;)
Tack Terje för din kommentar!