torsdag 24 april 2014

Tyresta del 2/3

Vandringen i Tyresta gick inte bara genom brandområdet, som jag skrev om i det första inlägget om Tyrsta nationalpark, utan även genom gammelskog, björkskog och hällmarker. Jag är väldigt svag för just björkskog vilket jag gjorde en bild på. Precis intill en mosse, strax norr om Årsjön så hittade jag även en padda som jag valde att göra lite bilder på.






2 kommentarer:

Terje sa...

Vilka underbara bilder på paddan! Fastnar direkt för bilderna där den klättrar över fjolårslöven! Dels miljön och perspektivet, men givetvis också just att paddan rör sig! Härliga bilder Mårten! :)

Mårten Lundgren sa...

Åhhh... stort tack för din fina kommentar Terje!
Mötet med paddan är just ett sådant ögonblick jag inte kommer att glömma från Tyresta. Det var vackert ljus och jag vill göra en bild på den där man fick med lite av miljön runt om. Då blev det de två första bilderna på paddan. Kul att du gillar bilderna där den klättrar.
Att den höll upp ena benet tyckte jag gav en liten ny vinkel och även fångade rörelsen, precis som du skrev. Men också lite humor i och med att man skulle kunna tolka det hela som att paddan inte vill vara med på bild. :)