2015-03-02

Vårens försiktiga antågande

Nu är det vår!
Sakta men säkert syns tydliga tecken i naturen på att våren faktiskt kommit till oss för att stanna. I de allra sydligaste delarna av Sverige är även den meteorologiska våren fastställd. Jag har tidigare skrivit om att skogarna sakta tinar upp och att både sång- och knölsvanarna syns till mer frekvent. Ett annat tidigt, men tydligt tecken på att våren faktiskt är här är att hasseln börjat blomma ute i skogarna. Något jag absolut inte kunde låta bli att göra några bilder på när jag såg.

4 kommentarer:

 1. Så fint de små hängena lyfts fram i dessa bilder Mårten! Vad härligt med alla små vårtecken som börjar dyka upp här och var, det gör mig verkligen entusiatisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert med våren och allt som börjar växa. En årstid som påminner om livets återkomst!
   Tack för din kommentar Gustav och vad roligt att bilderna väcker entusiasmen hos dig. ;)

   Radera
 2. Än en gång vaknar allt till liv igen... och man tröttnar aldrig på våren, när ljuset kommer. Att se ljuset, att se när allt börjar komma igång igen. Vackert fotograferat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart när allt sätter fart igen efter den ofta långa vintern, med kyla och mörker. Ett stort tack för din fina kommentar Malin och vad det glädjer mig att du gillar bilderna. ;)

   Radera