måndag 1 maj 2017

Det 50 år gamla kärleksparet...

Idag är det den förste maj! Det betyder att många plockar fram sina gamla veteranbilar och kör i kortege eller på annat sätt väljer att visa upp sin gamla pärla. Själv har jag ingen veteranbil, men vill gärna berätta en historia för er om ett gammalt veteranpar, som jag av denna anledning tyckte passade bra att visa fram just idag.

Där, vid sidan om den lilla landsvägen, stod de och bara tittade på mig när jag kom kördes. Som ett litet försynt gammalt kärlekspar stod de och blickade ut över vägen, precis nedanför skogsbrynet. Två gamla Mercedesbilar från 60-talet, precis bredvid varandra, som om de nyligen klivit ut ur den dunkla skogen...4 kommentarer:

Gustav sa...

Vilket toppeninlägg! Bilderna hänger ihop men är fungerande också var och en för sig. Fastnar för känslan i paret, hur de trots skavanker och skador står kvar tillsammans. Ser helheten, men fastnar för alla detaljer som finns att upptäcka. Bilderna räcker länge! De detaljer (metaforer) jag inte kan låta bli att nämna är skottet i rutan, vitsipporna och trädfonden, den moderna bilen i speglingen, ögonen... hit vill jag följa med!

Mårten Lundgren sa...

Stort tack för alla dina kommentarer om bilderna på det gamla paret. Ja, visst är det en speciell plats, det kan du väll intyga nu när du varit där och fotat?!
Roligt att bilderna inspirerade och att du gillade dem. =)

Terje sa...

Härligt att få ett sådant fint möte! :)
Spännande svartvita bilder också! :)

Mårten Lundgren sa...

Ja, det var ett riktigt fint möte. Nu verkar det som att den mittersta Mercedesen har bogserats därifrån. :(
Tusen tack för dina fina ord Terje!