tisdag 11 augusti 2020

Det lilla kidet...

Sent en kväll fick jag ett fint möte med detta lilla kid. En ganska ihärdig liten krabat som såg till att mamma råget hade fullt upp med tillsynen. Medans mamma råget åt, passade det lilla kidet på att tvätta sig nog, för att sedan sticka iväg åt något håll. Detta gjorde att mamma råget inte kunde koncentrera sig helt på att äta, utan var tvungen att hela tiden ha ett öga på det lilla kidet.

En kväll då de var på besök fick jag höra räven skälla kraftigt. Mycket kvickt placerade sig rågeten framför sitt kid och började att skälla högt och ljudligt mot räven. Rågeten placerade sig och kidet i en del av skogen med högt gräs, så att det lilla kidet inte syntes, utan försvann i växtligheten. Jag tror att det annars är den enda gången som jag har sett det lilla kidet vara stilla. Av denna anledning så går det faktiskt att säga att rågetens taktik fungerade väl, för någon räv visade sig inte något mera den kvällen...


4 kommentarer:

Lena sa...

Det var ju bra att mamman lyckades skrämma iväg räven denna gång. En ljuvlig bild på det lilla kidet och det måste ha varit en magisk stund att se detta samspel.

Terje sa...

Fullkomligt fantastisk bild, blev det! ❤️

Mårten Lundgren sa...

Tusen tack för dina fina ord om bilden Lena! ;)
Visst var det en magiskt stund att få uppleva detta lilla kid på så nära håll. Hoppas på fler gånger såklart! =)

Ja, visst var det tur att det gick att rågeten kunde skrämma iväg räven. Hon lyckades faktiskt och mig veterligen så lever faktiskt detta kid fortfarande. Det är så underbart att få följa naturen och djuren på det här sättet. ;)

Mårten Lundgren sa...

Terje - tusen tack för fina ord! ;)