2014-08-24

Rådjurskid på vift

När jag kom körande med bilen såg jag plötsligt något brunt som stod inne i buskaget borta vid bäckens kant. Vad konstigt tänkte jag, där ska ju inte vara brunt. Jag stannade och backade tillbaka. När jag tittade bort längs bäckkanten fick jag syn på två stycken små rådjurskid som stod och åt, helt ensamma. Då rådjursgeten inte syntest till, antar jag att de nog var ute på en egen liten runda för att hitta något ätbart.4 kommentarer:

 1. Jo, det gäller att vara observant när man är ute och åker. På de första bilden ser det ut som att det högra rådjuret tuggar på några löv. Fint fångat Mårten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar Jocke!
   Kul att du gillar bilderna och det stämmer precis som du skriver att det högra rådjuret faktiskt tuggar på löv. :)

   Radera
 2. Snårigt, vatten, späda löv, vad mer behöver man när mamma geten är på annat håll? Ser ut att vara en fin liten oas för rådjuren. Fin inramning med de diffusa löven, varmt härligt ljus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar på dessa bilder Gustav!
   Ja, det har varit spännande att följa dessa små kid under sommaren nu. Från början gick de inte alls långt från sin mamma geten, men nu har de allt blivit djärvare. De har det väldigt bra i den skyddade bäckravinen. :)

   Radera