2014-08-19

På besök i skogarna i sydöst

I helgen var jag på besök i skogarna i sydöstra Sverige, precis där Småland blir Blekinge. Det kändes som att skogarna här hade en gedigen historia att berätta, då fredsstenen vid Brömsebro inte alls var långt borta. Här är inte skogarna så kuperade och otillgängliga som här hemma i Kolmården, men variationen av trädslag är mycket större. Här är det också möjligt att hitta en liten bokskog, något vi helt saknar uppe i Kolmården. På jakt efter skogens guld (kantareller) passade jag på att göra några bilder för att förmedla känslan av dessa skogar.2 kommentarer:

 1. Vad roligt att upptäcka nya skogar! Jag faller för den sista bildens mörker och de mjuka mossorna. Kanske för att den bilden påminner om skogarna i hemtrakten. Hittade ni något av skogens guld?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Gustav!
   Blandningen av skog nere i sydöst är ganska stor. Här finns inte bara granar och tallar utan även lite bokskog. Det känns exklusivt, då vi inte har mycket av dessa skogar här i Kolmården. Ja, vi hittade massor av kantareller och andra goda svampar som fick bli en god omelett till kräftorna på kvällen. :)

   Radera