2014-11-03

Ett första möte med Rocky

Precis som många andra så tillbringade jag många timmar av helgen på en bro i vassen vid Rocksjön i Jönköping. Varför då? Jo, för här finns sedan någon vecka tillbaka en Rallhäger. 

Denna lilla fågel var en helt orädd liten varelse som verkar gilla att bli fotograferad, då han inte visade någon som helst rädsla, för alla de fotografer som var där med långa objektiv och stora kameror. Hur har han då fått namnet Rocky, ja det är ett namn fotografen Terje Hellesø har givit honom. Kanske för att denna fågel ser orädd ut, har en blick som boxaren i filmen och håller till i Rocksjön?!

Här är några bilder från mitt första möte med Rocky...


6 kommentarer:

 1. Gesten i bild sju, där han borrar upp sig, då har jag svårt att hålla mig för skratt... satt och fnissade på bron vid ett flertalet tillfällen. Fint fångat! Roligt att du har med en del flyktbilder också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag hörde faktiskt hur du fnissade när den "burrade" upp sig. Jag fnissade också när jag såg det. Det såg väldigt dråpligt och humoristiskt ut tycker jag.
   Kul att du gillar bilderna Gustav och tack för din kommentar! :)

   Radera
 2. Jaha,ännu en som letat sig dit,bra reklam för jönköping! Riktigt bra bilder du lyckades "knö" dig fram till.Gillar speciellt flyktbilderna,riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Jan-Olov!
   Visst var det trångt på den lilla bron när jag var där för andra gången i söndags. Men i lördags när jag tog dessa var det nog inte mycket mer än ca 15 fotografer där.
   Mycket fin reklam för Jönköping detta. I Söndags var det till och med folk från Danmark där och tittade. :)
   Vad roligt att du gillar bilderna Jan-Olov, tack så mycket!

   Radera
 3. Vad härligt att få se dina bilder på Rocky. En underbar fågel med mycket personlighet. Gillar softningarna, kompositionerna och helheten! Dessutom var det ju underbart att få träffa Norrköpingsmaffian! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för din kommentar Terje och vad roligt att du gillar bilderna. :)
   Visst är Rocky en fantastisk fågel, med en mycket speciell personlighet?!
   Han är en "linslus" och verkar älska att bli fotograferad, med förbehåll för vissa tider på dygnet då han lämnar platsen för lite privat tid.
   Jag kan givetvis bara tala för mig själv, men jag är mycket övertygad om att hela maffian tyckte det var roligt att få träffa dig också Terje! ;)

   Radera