2014-10-07

Ljusfenomen

Ensam i skogen en kväll gjorde jag några bilder mot solnedgången. Det blev tre starka och ganska så otäcka bilder. Den första bilden kallar jag för domedagen, den andra för masken och den tredje för flickan som går in i ljuset. Vad ser ni i bilderna?
8 kommentarer:

 1. Tycker kvällsljuset ser lite ut som ur en Zornmålning, medan penseldragen är lite akvarelliga. Fint och spännande!

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj, Mårten...

  Ja, jag ser. Och jag ser ännu mer.
  Och jag tittar lite till och så ser jag mer... och mer.
  Bilder som växer ju längre man ser och betraktar.
  Och visst ser jag allt - även det du själv ser.

  Väldigt fint att se att du kommit igång!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de jätte-fina orden Malin! :)
   Det här känns verkligen roligt att jobba vidare med. Det är ju precis vad jag vill, att det ska vara intressant att titta vidare på bilden.

   Radera
 3. Riktigt spännande bilder när man tar sig tid att betrakta dem en längre stund, vilket man kanske inte gör med alla bilder, tyvärr. I den första bilden ser jag en maskeradmask. I den andra bilden ser jag musik. I den tredje bilden, som jag tycker bäst om, ser och känner jag hur skogens väsen dansar fram genom skogen. Riktigt bra och inspirerande bildkonst Mårten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressanta tankar Gustav!
   Visst är det så att alla bilder inte får den tid av betraktaren som ibland krävs för att förstå dem. Det är viktigt tycker jag. Alla bilder går nämligen inte att ta in så fort.
   I den andra bilden beskriver du att du ser musik, intressant... vad ser du exakt då? Nu blev jag nyfiken på om jag också kan se det. :)
   Tack för din mycket fina kommentar Gustav!

   Radera
  2. Rörelsen har skapat noter av ljuset. Det är först en uppåtgående skala med åttondelar... sedan faller det hastigt igen. Kanske är det en flöjt som spelar, vinden som viner mellan träden... :)

   Radera
  3. Intressanta tankar Gustav... :)
   Ett fint sätt att tolka det hela på.

   Radera