2014-09-24

Kronhjortsbrunsten - del 2 av 3

Mitt ute på det solbelysta fältet stod han, kronhjorten. Hans mörka, djupa skri ekade över slätten och besvarades snabbt från flera ställen inifrån skogen. Det var ingen tvekan om att kronhjortsbrunsten nu var i full gång. De väldiga hjortarnas skri avlöste hela tiden varandra. Kvällens sista ljus smekte ömt det väldiga fältet och den täta granskogen som omslöt fältet. Där i det varma ljuset syntes på flera håll de brölande hjortarna. Vilken upplevelse att få uppleva detta på riktigt! 

När så kvällen stundade och solen hade passerat horisonten, blev hjortarna ännu lite djärvare och vågade sig längre ut på fältet, för att möta upp en eventuell rival. Nu hade kampen om hindarna börjat på fullaste allvar, men vem var nu den starkaste hjorten att vinna haremet av hindar?
2 kommentarer:

 1. Riktigt bra bilder Mårten! Jag tänker särskilt på hur du aktivt arbetat med förgrunder för att rama in hjortarna och kanske också skapa ökat djup i bilderna. Inspirerande! Den sista bilden blev min favorit med den tydliga siluetten av hjorten mot de ljusare fälten, med den oskarpa förgrund du placerat till höger som balanserar mot hjorten till vänster, och slutligen med den så vackra dimman som närmar sig i bakgrunden. Vad bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Gustav och vad roligt att du gillar bilderna! :)
   Förgrunden är precis som du beskriver viktig för bilden. Den skapar inte bara djup i bilden utan kan också förstärka själva motivet. Därför tycker jag det är viktigt att arbeta med förgrund och inramning.

   Radera