2017-07-17

Sommarnattens riddare...

Idag visar jag er några bilder från sommarens myggiga och ljusa kvällar med de spelande nattskärrorna.

Jag tror aldrig att jag tidigare fått uppleva något så märkligt, men ändå stämningsfullt ute i naturen, som just mina sommarnattsmöten med nattskärrorna. Det är något alldeles speciellt, när de under skymningstimmen drar igång sitt surrande ljud runt omkring i skogarna. De verkar ha valt träd i anslutning till särskilda "spelplatser" i skogen, där de sitter och surrar under den ljusa sommarnatten.

Nattskärrans märkliga ljud avbröts under mina möten ibland av att de kom flygande över mitt huvudet, där jag satt och lyssnade. De gav ifrån sig ett märkligt pipande ljud, som var både vemodigt och sorgset på samma gång.

För mig har nattskärrans spelande förvandlats från ett ljud jag ibland under sommaren hört i skogen, till en riktigt fantastisk naturupplevelse och något jag mer än gärna upplever på nytt. Nattskärran har även den fått en ny betydelse för mig. Denna fågel är nu mer den ljusa sommarnattens egen riddare...


4 kommentarer:

 1. Wow! Vilket häftigt möte! De sista två bilderna är ju fantastiska! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord om inlägget Gustav. ;)
   Kul att du hittade några favoriter bland bilderna på Nattskärran...

   Radera
 2. Stort grattis från mig till fantastiska bilder på den svårfångade nattskärran. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårfångad och svårfångad... jag tycker nattkärran är en mycket social och trevlig fågel ja. Som närmaste hade jag den en meter från mig. ;)

   Roligt att läsa att du gillar bilderna Terje. Tusen tack för kommentaren!

   Radera