2015-03-03

Tidig vårmorgon tillsammans med rådjuren

Idag vill jag visa några av mina bilder från en upplevelse jag hade, en fantastiskt vacker vårmorgon, tillsammans med rådjuren ute på fälten runt Kvillinge. När människorna vilade, passade rådjuren på att äta sin frukost i den ljumna vårsolen. Varken slutarljudet från min kamera eller min närvaro kunde störa dem denna morgon...
6 kommentarer:

 1. Så vackra bilder, Mårten...
  Vilket möte... dom fyra sista bilderna i denna post känns nästan som målningar, ljuset är sagolikt.
  Mycket fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för din fina kommentar Malin!
   Det var ett sagolikt vackert ljus, ett sådant där ljus som det ibland blir vissa morgnar, då solen lyser. Rådjuren älskade verkligen värmen. ;)

   Radera
 2. Tycker särskilt om bild ett och två. Det knappa ljuset och träden ger en ödesmättad stämning som om något plötsligt ska hända. Fint komponerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar Hannes!
   Visst, så var min tanke, att de nakna träden och det knappa ljuset skulle ge en lite ödesmättad stämning. ;)

   Radera
 3. Tycker som Hannes allra bäst om de två första bilderna, även om resterande också var speciella med sitt vackra ljus. I de två första bilderna är det så vackra bakgrunder, med de mörka träden som är så där lagom oskarpa i bakgrunden... det gör väldigt mycket för bilden som helhet, tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar på dessa bilder Gustav! ;)
   Visst har du rätt i att de första bilderna har en helt annan karaktär än de sista. Jag förstår hur du menar med trädens linjespel i bakgrunden och att de gör väldigt mycket för bildens helhet. Jag håller faktiskt med dig, men måste ändå säga att jag nog faller för det varma ljuset i de sista bilderna.

   Radera