2015-03-04

Rävmötet

Plötsligt så vände sig räven om i mörkret och kom rakt mot mig. En nyfiken, välmående och mycket välkammad räv var det som ställde sig och nosade en bit framför mig. Kanske jag luktade gott?!10 kommentarer:

Malin H sa...

Jag vet hur det känns att vara så här nära en vild räv... Jag fick möta en vild räv riktigt nära 2005, när vi bodde uppe i Hälsingland. Den sprang strax framför vår bil (fram och tillbaka) och sen bestämde vi oss för att stanna bilen. Jag satt kvar medan - du vet vem :) - gick ur bilen och bort mot fältet där den hade stannat till... och så ser jag - du vet vem - börja bete sig på ett särskilt sätt... - och där ser jag räven hur den saktade lunkade fram nyfiket mot den konstiga människan. Jag fotograferade det med kompaktkamera från bilen tills jag blev vinkad ut... och jag klev ur bilen (var rädd att räven skulle skrämmas bort av mig), men den satt kvar och jag gick sakta närmre och till slut så kunde jag nästan klappa honom. Han fick namnet Rasmus och jag är glad att det finns bilder på mig tillsammans med honom.

Så - jag vet hur du måste känt inombords av detta speciella möte. Och riktigt sköna bilder också, Mårten!!

Hannes Theander sa...

Fina bilder! Tycker om stämningen i bilderna med rörelseoskärpa, i synnerhet trean. Räven ser lite ängslig och sökande ut. Är det jakt månntro? Fyran är också en favorit. Ett fint rävporträtt.

Gustav sa...

En fin räv, och verkligen fin bildserie som du visar från detta möte. Uttrycket i bild fyra tycker jag mycket om, vilken blick! Jo, den måste ha tyckt att du luktade gott ;)

Mårten Lundgren sa...

Visst kändes det inombords att få möta en räv på på det här speciella sättet och få titta den rakt in i ögonen som jag fick. Framför allt känslan då den kom tillbaka på fältet är obeskrivlig. Den var så nyfiken och stod och luktade mot mig, precis som om jag skulle ha luktat väldigt gott (eller kanske luktade jag illa för räven). Jag tror att Anna-Lena fick ungefär samma upplevelse som du fick vid Terjes möte, men var nog mer bekymrad för de bilar som åkte förbi borta på vägen. Om de fick syn på mig, vad skulle de då tro?! ;)

Stort tack för att du delar med dig av ert möte med Rasmus Malin och vad roligt att du tycker om bilderna! ;)

Mårten Lundgren sa...

Stort tack för din kommentar Hannes!
Sökande strök den fram längs fältet. Visst är det möjligt att räven nog var ute på jakt efter något att äta. Tror mer eller mindre alltid de är intresserade av mat faktiskt. Roligt att du hittade några bilder av olika karaktär som du gillar. Det glädjer mig verkligen! ;)

Mårten Lundgren sa...

Stort tack för din fina kommentar Gustav!
Vad roligt att du gillar rävens blick och uttryck i den fjärde bilden. Ja, kanske luktade jag gott, eller väldigt illa för en räv?! ;)

Terje sa...

Ett härligt möte Mårten! :)
Ett möte du kommer ta med dig resten av livet, och tro mig; med samma tillvägagångssätt så blir det flera möten. :)

Mårten Lundgren sa...

Visst var det ett här möte som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Jag trodde inte det skulle gå att komma djur så nära. Men det gör det! ;)
Nu vet jag tillvägagångssättet som jag bär med mig och hoppas därmed på flera möten.
Ett stort tack för tipset och även för din fina kommentar Terje! :D

Henrik sa...

Får man fråga vad det är för tillvägagångssätt, eller är det en yrkeshemlighet? Själv har jag bara haft riktigt nära möten med räv i stan (i närheten av sopor), ute i skogen brukar jag uppleva dem som väldigt skygga. Har egentligen bara kommit riktigt nära en räv en gång på landet men då stack den så fort den upptäckte mig... Fina bilder du har fått i alla fall, och trevlig blogg!

Mårten Lundgren sa...

Fråga får man ju alltid göra... en liten yrkeshemlighet är det nog som jag gärna håller för mig själv. Funkar gör det i alla fall! ;)
Visst är nära möten med djur något alldeles extra?!
Det glädjer mig verkligen att du gillar bilderna och min blogg Henrik. Tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar!