2015-03-20

Kolmårdsskogen - skogen med trollen

Suget att få komma ut i skogen är stort. Längtan har kanske aldrig varit större än vad den är just nu!? Frågorna är många; Hur ser det ut nu när snön har försvunnit? Har isen gått upp på sjöarna och de små gölarna, har våren kommit igång ordentligt?

Visar här en bild på en ganska typisk Kolmårdsskog. Det är i de här skogarna som trollen finns!2 kommentarer:

 1. Förstår att du trivs i denna skogen, där trollen bor. Vilket man också både ser och känner i bilderna. Första bilden får mina tankar att vandra iväg till mitt berguvberg i Hälsingland, precis så såg det ut på toppen av branten, med lavbeklädda stenar och gamla tallar. Andra bilden visar den stora mörka skogen, där man aldrig är helt ensam... Tänkaer direkt på ett möte med en flygande uggla (tror det var kattuggla) en riktigt mörk natt, då det var så mörkt att man inte ens såg träden i silhuett mot himlen. Det var alltså becksvart! Märkte ugglan när vingen eller vinddraget plötsligt drog precis förbi ansiktet... Glömmer det aldrig!

  Tack för dina bilder här Mårten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En stark upplevelse du hade med kattugglan. Jag önskar själv att få uppleva något liknande någon gång. ;)
   Visst är det två olika typer av skogar egentligen. Den första bilden är som du säger från toppen av den höga förkastningen här i Kolmården. Som verkar likna berguvberg i Hälsingland, vad jag förstår på din beskrivning. En skog man ofta stöter på här i Kolmården, eftersom naturen här är så kuperad. Den andra bilden är från de djupa granskogarna här. De är mörka, fuktiga och där är man aldrig ensam som du beskriver. Tusen tack för dina tankar kring mina bilder, de uppskattar jag väldigt mycket Terje! ;)

   Radera