2015-03-10

Hästhov

Det ena vårtecknet avlöser det andra. På kvällens promenad blev det att hoppa ned i ett dike för att göra några bilder på de första tussilagon/hästhoven jag hittade i år. Bara att få lukta på dessa vackra blommor ger mig en stark känsla av våren. Samtidigt som jag gjorde bilderna på dessa tussilagon, kom plog efter plog av gäss och flög över mitt huvud samtidigt som de tutade. Inombords skrek kroppen av glädje; Nu är det vår!


6 kommentarer:

 1. Man tröttnar aldrig på ljusets återkomst... det börjar hända saker inom en och utanför.

  Vackra och lite melankoliska bilder på tussilagon. Får nästan en känsla av att dom är under "ytan", under djupt vatten. Riktigt fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så att man aldrig tröttnar på ljusets återkomst Malin!
   Roligt att läsa om dina tankar kring det melankoliska i bilderna Malin. Tror att det speglar väl mina känslor ganska väl de senaste dagarna... tankarna har varit många den sista tiden. En annan tanke var även att göra bilder som speglade vädret den sista veckan med alla bakslag som vi hade förra veckan. Men det vackra och fina finns där under/bakom och träder vad det lider fram och segrar i slutet i alla fall. ;)

   Radera
 2. Bilderna ger en både kall och varm känsla. Våren som är på väg med dessa första lite frusna tussilago i den tidiga morgonen (?) och det blå ljuset ger bilden en känsla av den kvardröjande vintern. Fin kontrast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord Hannes!
   Visst håller jag med dig om att bilderna både ger en kall och varm känsla. Samtliga bilder är tagna i solnedgång. Bilderna med blå ton är tagna i blå timmen, efter solen gått ned. Jag gillar din tolkning av bilderna! ;)

   Radera
 3. Originella och spännande bilder på tussilagon! :) Känslan, under ytan som Malin beskrev det, får mig att tänka på ordet "dvala", hos vissa djur. De här små blommorna har klarat sig genom den bistra vintern, legat i dvala, och när nu ljus och värme kommer åter så sätter de fart och blommar ut på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delade med dig av din fina reflektion kring bilderna Gustav!
   Visst är det nog så att dessa blommor "sovit" eller legat i dvala under vintern. Något som också fanns lite i tankarna då jag tog bilderna. Nu när det blivit varmare så är de här och vill visa att det är vår, precis som du beskriver. ;)

   Radera