2015-03-06

Den nyfikna staren

Ibland kan man känna sig iakttagen, men ingen syns till och man undrar vad eller vem det är som egentligen gör att man känner sig betraktad. Så var det när jag jag mötte den här staren. Jag hade under en tid känt mig iakttagen, utan att se eller förstå vem som betraktade mig. Plötsligt klev staren fram ur det höga gräset och tittade förundrande på mig. Vad gör du här?!
Så vacker den var denna stare i sin förgyllda vinterskrud. Den såg precis ut som en ädel riddare i en förgylld rustning...

4 kommentarer:

 1. Fina bilder! Har du och Gustav fotat starar var för sig av en slump eller är det samma tillfälle och stare. Oavsett roligt att se att ni har tagit så olika bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för din kommentar Hannes!
   Att vi publicerade bilder på stare samma dag är en slump faktiskt. Inte heller gjordes våra bilder samtidigt. De senaste två vintrarna har faktiskt staren synts till då och då här i Kolmårdsregionen även under vintertid. I annat fall brukar man inte se staren här under vintern, utan den kommer tillbaka hit senare under våren, då den är lätt att känna igen med sina förgyllda fjäderspetsar.
   Kul att du gillade bilderna Hannes! ;)

   Radera
 2. Fantastiska bilder av staren, vad vacker den är! En härlig färgprakt också i miljö runt om fågeln... nu är färgerna på väg tillbaka för fullt i naturen. Vilken tur att du stannade upp och reflekterade över varför du kände dig iakttagen, annars hade det inte blivit några bilder...?! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är staren en tillsynes kanske anonym svart fågel. Men dess vinterskrud är otroligt vacker, med de gyllene fjäderspetsarna. Ibland händer det... känner man sig iakttagen så är man oftast det, frågan är bara av vad eller av vem?! ;)

   Tack för din kommentar Gustav!

   Radera