2015-03-12

Att göra sig osams med skogen

Den sista tiden har jag inte kunnat låta bli att grubblat över en fras ur SVT:s serie "Jordskott". Det är när den gamla polisen Olof Gran berättar för Eva, att han tror att hennes pappa Johan Thörnblom nog gjort sig osams med skogen. Jag ryser verkligen när jag tänker på detta. Vilken fruktansvärd mardröm det vore att göra sig osams med skogen och dess invånare. Det bådar knappast något gott för den som kommit på kant med skogens krafter...

6 kommentarer:

 1. Snygga bilder från skogen,bra mycket finare än alla avverkningar man sprungit på denna vinter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de djupa urskogarna något extra. Stort tack för din fina kommentar Jan-Olov! ;)

   Radera
 2. Det skulle verkligen inte vara trevligt om det blev så... Därför ser man ju till att aldrig bli osams, antingen det är med skogen eller något annat. :)

  Spännande bilder Mårten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Terje, visst skulle det vara otrevligt!?
   Tack för din kommentar! ;)

   Radera
 3. Nej, skogen gör man bäst i att hålla sig vän med, det tror jag du har helt rätt i. Fantastiska bilder som illustrerar detta!! Den första bilden med sin inbjudande vy. Sedan den andra med det blanka svarta vattnet, som är så vackert, men är man osams med skogen... vem vet vad som lurar där under ytan... funderar jag på... vad finns på dess botten...?! Den tredje med träden, jag tänker hur skogen "spänner bågen", och laddar för en attack mot den som gjort sig till ovän. Den fjärde, sista bilden, där jag ser hur marken lyfter med träd, rötter och allt, för att ge plats åt... ja, där sätter bara fantasin gränserna :) Riktigt bra det här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett stort tack för kommentaren och vad roligt att du ville dela med dig av dina tankar kring bilderna Gustav!
   Visst är det nog så att man ska hålla sig vän med skogen, i annat fall vet man inte vad skogen bjuder på. ;)

   Radera