2016-05-12

Kristi himmelfärdshelg i södra Sverige

Kristi himmelfärdshelgen firade jag tillsammans med familjen i södra delen av Sverige. Jag vaknade tidigt på morgonen och såg att det var dimma ute. Utan tvekan begav jag mig ut med kameran. Denna morgon bjöds det på vackra dimslöjor vid kustlandet, både över hav, fält och i skogar. Visar idag några bilder jag passade på att göra under den tidiga helgmorgonen... 

14 kommentarer:

 1. Vårmorgonen gryr. Har jag rätt om jag säger att du var glad att du gav dig ut? Vilket ljus! Vilka landskap! Faller pladask för den här serien. Bild tre...............................................................!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gustav!
   Jo, när jag vaknade till, såg dimman anade jag förutsättningarna. Så jag är jätte-glad att jag gav mig ut. ;)
   Tack för att du delar dina tankar och roligt att du gillar serien! =)

   Radera
 2. Magiskt fina stämningsbilder, Mårten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett jätte-tack Malin för din kommentar och dina fina ord! =)

   Radera
 3. Fin serie - härligt morgonljus!

  SvaraRadera
 4. Verkligen stämmningsfulla bilder allihop,men bild 3 är ju magisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett stort tack Jan-Olov för dina fina ord och din kommentar! ;)

   Radera
 5. En riktigt stark bildserie med hög snuttepuff-varning! Full pott, på samtliga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag tackar så oerhört Terje! =)
   Roligt att du gillar bilderna och tack för din kommentar. ;)

   Radera
 6. Vilka tjusiga bilder som verkligen utstrålar stämning, känsla. Så skönt ljus och toner i bilderna. Faller lite extra för bild 1, gillar den varma tonen och de två träden i siluett och med den uppgående solen mellan dem, gillar beskärningen av bilden och dess komposition.
  Bild 3 fastnar jag också för. Sån stämning, underbart ljus, bra komposition och allt detta är mer än väl för att jag skall gilla denna bilden men den stegras ännu mer för pricken över i:et med fågeln och speglingen av densamme som sätter den lilla extra touchen och som tar bilden till en ännu högre stämnings och njutnings nivå...

  4:an är ju inte heller dålig ;) gillar ljuset på stammarna och varma tonen i bilden samt den softa framtoningen i bilden.

  5:an sticker också ut som de övriga :) den underbara värme som den strålar ut, gillar kompositionen som förövrigt ger fin djupkänsla i bilden. och även i denna bilden finns en fin touch som tar bilden till en ny nivå och det är de två rådjuren som står så fint placerad i bilden. Bild fylld av stämning och fin känsla. Så fint!

  6:an också helt underbar, gillar dess renhet med så få bild komponenter, ljuset, färgen, tonen och stämningen går ju inte heller av för hackor. Så lysande utfört. Stor njutningsfaktor i denna bilden också.
  Hatten av för så många fina bilder denna arla fotostund.
  /Christer K

  SvaraRadera
  Svar
  1. STORT tack Christer för din fina kommentar. Det var helt enkelt en magisk morgon och jag var på en plats jag inte är speciellt van att fotografera på. Kanske var det detta som gjorde att jag såg de mer "enkla" motiven. Här hemma tycker jag ofta man blir hemmablind och därmed dålig på att utnyttja alla lägen till 100%. Roligt att du gillar bilderna och jag håller med dig om bild 1, det är faktiskt nog min favorit i serien också. ;)

   Än en gång Christer - ett jätte-tack för din fina kommentar! =)

   Radera
 7. Botaniserar lite i dina gamla inlägg...det här ser ut att ha varit en magisk morgon. Dimma är ju fantastiskt och ger magi och mystik i bilder. Mycket vackra landskap du fångat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna morgon är helt klart en av de allra vackraste jag någonsin har upplevt. Nästan sällsamt stilla och lugnt. När solen gick upp i dimman blev det precis som du skriver "magiskt"... Jag blir jätte-glad av att höra att du tycker att bilderna är vackra!
   Ett STORT tack för din kommentar till inlägget.

   Radera