måndag 10 augusti 2020

Varma dagar...

De gångna dagarna har minst sagt varit varma augustidagar. Riktigt fina och de har även inneburit ljuvliga och ljumma sommarkvällar. Även om jag tycker att värmen ibland kan bli för mycket så är det dessa dagar som jag under den kalla vintern minns allra bäst.

Här är en passande bild på en trollslända som njuter av värmen och i kvällssolen. På en gammal knotig gren sitter den blick stilla för att lurpassar på eventuella byten...


2 kommentarer:

Annica sa...

Jag vet inte vad det är med dina bilder på trollsländor. De är så otroligt fina. Har en favorit sedan tidigare här på bloggen som också är så fantastiskt fin (med solens ljus som skapar fina färger i vingarna), men denna landar nästan på samma nivå hos mig.

Har ingen som helst koll på dem och ser dem väldigt sällan. Men mönstret på deras vingar är så otroligt vackert och symmetriskt osymmetriskt på något underbart sätt. Man ser tydligt att vingen har ett kraftigare nätverk och stomme i överkanten och att det blir skirare ju längre ut man kommer på vingen. Vackert så jag smälter en aning!

Mårten Lundgren sa...

Tusen tack för dina fina ord om mina bilder på trollsländor Annica! ;)
Roligt att höra att du gillar dem. Jag är rätt säker på vilken bild du menar och den ska med till höstens utställning i Mjölby. =)