onsdag 23 oktober 2019

Det gamla huset inne i skogen...

Långt in i Kolmårdsskogen, där stigarna tar slut och tystnaden är så total att bara den egna pulsen hörs, ligger ett litet övergivet hus. Ett hus som får tankarna tillbaka till forna tider.

Kanske bodde här en gång för länge sedan en skogvaktare och hans familj?!
Ja, fantasin har inga som helst problem att börja jobba när man kommer till en sådan här spännande plats. En annan tanke som dyker upp är varför de som bodde här lämnade platsen. Var det för ensligt, eller var det kanske för omständigt att bo såhär långt ut i skogen?!









4 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Riktigt fin skildring av det gamla ödehuset, och visst dyker många frågor upp.

Lena sa...

Ja nog blir det många funderingar och frågor kring ställen som detta och jag tycker ofta att det är nåt lite skrämmande med dessa öde hus som står precis som om de som gick därifrån lämnade det. Men de är också intressanta, vackra och lie sorgliga. Jag undrar ju vad och vem som grävt inomhus, kanske det gått rykten om nergrävda pengar? Spännande plats och tillika bilder.

Mårten Lundgren sa...

Ja, visst är det lite skrämmande med ödehus, men framför allt så är det intressant att tänka att någon bott och levt här. En gång i tiden var huset ett fint hem för någon. En plats väldigt värdefull och omtyckt av någon. Idag är det egentligen inte något annat än en plats som talar om en svunnen tid och i mångas ögon inte mer värd än en soptipp?!
Tack för din kommentar Lena och vad roligt att du tyckte bilderna var spännande! :)

Mårten Lundgren sa...

Tack så mycket Jan-Olov för din kommentar och vad roligt att du tycker om skildringen av ödehuset. :)