2018-03-21

Rapport från Kolmården #3

Det är tydligt att våren tvekar och vintern försöker håller sig kvar med ett järngrepp. Det finns dock tillfällen då vårens närvaro ändå är väldigt tydlig. Ett sådant tillfälle är då solens värmande strålar letar sig fram och lyser upp och värmer upp landskapet, både skog och slätter.

I helgen hade jag ett antal mycket "vårigt" möte med några av skogens alla rådjur. Vid det ena av dessa möten hade rådjuren placerat sig i en stilla södersluttning för att värma upp sig av solens värmande strålar.

I södersluttningen stod de och värmde sig, i lugn och ro kunde de även putsa sig. Det var så uppenbart att de riktigt njöt av värmen. För mig kunde det knappast bli tydligare att våren nu verkligen är efterlängtad, inte bara bland oss människor, utan även av djuren.

Även på slätterna här runt Kolmården visar sig rådjuren allt oftare ute på slätterna. Kanske inte bara för att lapa solljus, utan också för att äta av grödorna under den nu snart helt bortsmälta snön.

Vintern må hålla sitt järngrepp över vårt land, men det är verkligen en tidsfråga innan den tappat sitt hårda grepp och våren istället fått sitt grepp om vädret. Det tror jag är vad vi alla egentligen går och hoppas på ska hända...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar