2018-02-27

En vinternatt i Mullsjöskogen...

Helgens stora fotoäventyr var en hel natt ute i de djupa Mullsjöskogarna, tillsammans med min vän Terje Hellesø.

Vintern gav sig verkligen till känna under natten, då temperaturen sjönk ned mot -12 grader. Den höga luftfuktigheten hjälpte verkligen kylan att leta sig genom de annars så varma kläderna, n
ågot som helt klart kändes ända in i märgen. Vi fick senare även uppleva ett riktigt intensivt snöfall.

Natten bjöd på många och fina upplevelser som jag sent kommer att glömma. Inte bara djurmöten, utan också väldigt många fina naturupplevelser så som haloeffekt runt månen, spårlöpor och ljud från olika djur. Men framför allt den intensiva tystnaden som rådde under natten.

Det var härligt och en lite ny upplevelse för mig att sitta i månskenet och lyssna på tystnaden och även uppleva ljudet från en pärluggla som ropade ut över skogarna.

Sammanfattningsvis var det många fantastiska upplevelser som tillsammans har skapat en oförglömligt fin upplevelse. Tusen tack Terje för att du tog med mig på detta äventyr!2 kommentarer:

  1. Tack själv Mårten för en härlig utflykt! Intressant med kläder som frös till is i det märkliga nattvädret. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, tack Terje detta var verkligen en riktigt spännande och kul upplevelse detta! Visst var det ett märkligt nattväder, där kläderna frös till is och kylan stundtals nästan blev outhärdlig. ;)

      Radera