2017-07-12

Rapport från Kolmården #1

Idag inleder jag en ny serie i bloggen som jag kallar för "Rapport från Kolmården". Jag skriver lite kortfattat om den senaste tidens djurmöten och fotografering här i Kolmårdsskogen. Hoppas att ni kommer att gilla upplägget?!

Sommaren löper på i ett våldsamt tempo. Innan vi vet ordet av är redan hösten här, med allt vad det innebär. Redan nu syns det tydligt att kvällarna börjar bli allt kortare och även mörkare. Juni har varit en fin månad, även om jag aldrig riktigt fått den här riktiga sommarkänslan, så har tiden nu i sommar hittills bjudit på många nya möten, som jag tidigare aldrig upplevt.

Till exempel har jag aldrig tidigare fått uppleva hornuggleungar på bara några meters håll, sittandes i skymningen och tigga. Utdelningen på älg har också varit fantastisk. Tror jag redan detta året fått uppleva många fler älgmöten än under hela det gångna året. Det är verkligen spännande tider. Blir man någonsin mätt på alla dessa djurmöten? Jag tror faktiskt inte det!

Turerna ut i naturen går nu vidare, både morgon och kväll och jag har redan börjat få ett riktigt bra underlag för nästa rapport från Kolmården...


Bild 1: Skvattram blommar
Bild 2: Linnéa
Bild 3: Tiggande hornuggleunge
Bild 4: Älgko i skymningen
Bild 5: Nyfiken kungsfågel
Bild 6: Storlomspar i soluppgång
Bild 7: Nyfiket rådjur på det stora fältet
Bild 8: Jordugglan lyfter
Bild 9: Rådjur i nattskogen
Bild 10: Bröderna
Bild 11: Den större hackspetten flyger mot ljuset
Bild 12: Skymning över Kolmården

2 kommentarer:

 1. Kanonfin serie bilder där storlommsbilden tillhör dom bättre jag sett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för dina fina ord om denna serie med bilder Jan-Olov och även att du tog dig tid att skriva en kommentar här på bloggen! =)
   Blir lite generad här när jag hör ditt omdöme om bilden på storlommarna.

   Radera