måndag 1 augusti 2016

Kvällsutflykten

Idag visar jag bilder från en liten kvällsutflykt som sträckte sig genom landskapet i norra Östergötland och delar av södra Närke. På denna lilla utflykt fick vi inte bara uppleva nya platser, utan tillfällen gavs också för nya spännande djurmöten, under fullmånens klara sken...







4 kommentarer:

Gustav sa...

Första och sista tilltalar mig. De vackra färgerna och speglingarna i den första, med de drömska molnen, lite romantisk. Den sista är så fin med bocken i en miljö som du givit plats i bildytan, den mörka okända skogen med sina blå stammar, och så månen som tronar där över, ger ytterligare mystik och en balans mot bocken som konkurrerande intressepunkt. Härligt!

Mårten Lundgren sa...

Tack så mycket Gustav. Dovhjorten i månskenet (den sista) är även en favorit hos mig... ;) Här är stämningen på topp tycker jag, det dov och mystiska finns här i bildens atmosfär.

Speglingarna tycker jag också är en stämningsbild från en vacker plats vi stannade till vid.

STORT tack för din fina kommentar med dina tankar om bilderna. Det uppskattar jag verkligen! =)

Anonym sa...

Vilka finstämda, känslofulla och stämningsfulla bilder och med du visar. Så härlig ton och färg i bilden på den gamla ladun och vindmöllorna, då tid möter nutid. Gillar den lite abstrakta känslan i bilden, känns lite som en teckning målning.

Sen har vi ju också bilden på de två betande råbockarna/Dovhjortarna (??) en så harmonisk och lugn bild, soft och skön framtoning. Tjusigt!

Och sedan den sista på den ensamme Dovhjorten på fältet. Fin ton och stämning i bilden, så tjusigt träden står där i givakt och agerar en fin fond i bilden. Spännande också hur trädens ljusa stammar "lyser" i skymningsljuset och kvälls tonen. Gillar softheten i bilden och den spännande diagonal som uppstår mellan hjorten och den fantastiska "super" månen. Spännande också dess motsats förhållande, månen ljus och hjorten som en siluett. Fin dynamik mellan det ljusa och mörka. Kanon bra bild helt enkelt :)

/Christer K

Mårten Lundgren sa...

Tack så mycket Christer för att du tog dig tid att skriva en så utförlig och fin kommentar på inlägget. Bilden på vindmöllorna - där dåtid möter nutid, ja det var faktiskt precis så jag tänkte! ;)

Visst är det dovhjortar som betar på fältet, jag håller med dig, lugn och harmonisk. Precis så upplevde jag även mötet och platsen.

Instämmer även helt i det du skriver om den sista bilden, med dovhjorten i månskenet.

Som du säkert förstår så är detta en kvällsutflykt från den här sommaren som jag sent kommer att glömma. Ännu en gång, stort tack för din kommentar! =)