måndag 11 juli 2016

Älgkalvarnas daglega

Det var samtidigt som de allra sista solstrålarna orkade leta sig in mellan träden, som jag hittade den - älgkalvarnas daglega. Alltihopa var en ren tillfällighet, då jag kom körande med bilen på en liten skogsväg. Ett närgånget och oförglömligt möte mellan mig och de små älgkalvarna uppstod och jag kommer nog aldrig riktigt att glömma just deras uttryck då jag kom körandes i bilen mot dem.

För första gången fick jag verkligen uppleva en älg som åt på väldigt nära håll. Ljudet av hur den lilla älgtjuren mumsande och smaskande på de små späda trädens lövverk sitter som ett oförglömligt ljud långt inne i huvudet. Kanske var dessa älgkalvar ett syskonpar, som precis blivit bortstötta från sin mamma?

















8 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Vilket möte Mårten! :-) Fastnade för 8 och 13. Det är nåt med öronen i åttan och i 13 riktigt hör jag mumsandet. Fint!

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Ibland faller allt på plats,härliga bilder på ungdomarna!

Mårten Lundgren sa...

Ja, det här mötet var ett litet annorlunda älgmöte faktiskt. Så roligt att ha dem så nära inpå. Roligt att du hittade några favoriter Hannes och mumsandet hör även jag i bild 13. ;)
Tack för din kommentar!

Mårten Lundgren sa...

Tack så jätte-mycket Jan-Olov och visst är det så. Ibland då klaffar det bara! =)

Gustav sa...

Helt underbar bildserie med den första bilden som solklar favorit! Oemotståndligt ljus och känsla i bilden. Väl funnet och väl utfört!

Mårten Lundgren sa...

Tack så jätte-mycket för dina fina ord Gustav och roligt att du gillade bildserien! ;)

Anonym sa...

Verkligen fin serie bilder från vardagen ute i skogen och ett härligt "glow" i många av bilderna, som verkligen för upp dem en nivå till.
/Christer K

Mårten Lundgren sa...

Tack så jätte-mycket för din fina kommentar Christer, den uppskattar jag mycket ska du veta. ;)