2016-06-09

Kärleken till en liten blomma

Det finns en blomma som man bara kan hitta i skogen. Den är liten, skör och vit. Du finner den bara under försommaren. På något sätt ger denna lilla blomma mig kraft och hopp, då jag behöver det. Kanske är det just därför jag är så förtjust i just skogsstjärnan?!

På våren letar många blåsippor och vitsippor. Blommor som också är riktigt fina. Kanske är det just för att de är de första tecknen på att den efterlängtade våren äntligen har kommit efter en mörk, kall och ihållande vinter?

Själv går jag och väntar på den lilla skogsstjärnans ankomst. Den kommer sist av dessa tre, men är på något sätt ett tecken på att sommaren letat sig in i mörkret mellan träden i skogen.

Här kommer nio nya bilder på just skogsstjärnan för att visa mitt kärlek till denna lilla blomma...


12 kommentarer:

 1. Vilken fin serie Mårten, tycker mycket om färgskalan! Tycker om att serien är så sammanhållen, men ändå variationsrik. Ettan, trean, fyran och sjuan är nog mina favoriter, men svårt att välja. Roligt att se att både du och Gustav har hittat den lilla skogsstjärnan och båda satt sin egen tydliga prägel på den. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var mitt syfte att visa skogsstjärnans olika sidor och perspektiv, men ändå hålla det samman. Roligt att du gillar bilderna Hannes och ett stort tack för din kommentar! =)

   Radera
 2. Fantastiske bilder med mye kjänsla :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för din fina kommentar Jørn, den gör mig riktigt glad! =)

   Radera
 3. En liten skönhet som du verkligen gjort rättvisa,mycket snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte-mycket Jan-Olov för dina fina ord! ;)

   Radera
 4. Alla bilder är fantastiskt vackra, men den sista sticker ut lite extra för mig. Meditativa bilder, Mårten och bra jobbat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilken fin kommentar Malin. Den gör mig riktigt glad. Tusen tack!
   Jag håller med dig om den sista Malin, det blev något annorlunda med den låga vinkeln och blomman som blickar in i glöden...

   Ja, den lilla skogsstjärnan är så liten och skör. Jag läste någonstans även att det vad en av Carl von Linnés favoritblommor. ;)

   Radera
 5. En väldigt fin liten blomma. Tycker om hela serien som en helhet, med sin fina variation som ändå hänger samman. Hannes är inne på liknande tankar ser jag. Bild två och tre tycker jag står ut, där du lyfter fram stjärnformen, som givit blomman dess namn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för dina fina ord Gustav om serien på skogsstjärnan. Uppskattas verkligen! =)

   Radera
 6. Bild 7 med skogsstjärnan och ormbunksbladen är ju alldeles underbar! Här finns allt; helhet, sammanhang, dynamik. Njuter hejdlöst! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för din fina kommentar om bilderna på skogsstjärnan Terje! ;)
   Jag ser redan nu fram emot nästa vår, då de återigen blommar...

   Radera