2016-05-10

Besök i Mullsjö med älgrekord

För en dryg vecka sedan, närmare bestämt Valborgsmässoafton gjorde jag ett besök i Mullsjö, för att hälsa på mina vänner och fotografiska förebilder Terje och Malin. Vi hade en jätte-trevlig dag tillsammans och avslutade dagen med att åka ut i Mullsjöskogarna. Samtidigt som många stod och frös vid valborgsmässoelden och lyssnade på "Vintern rasat..", spanade vi efter älgar i de legendariska skogarna runt Mullsjö. Kvällen skulle visade sig bli en riktig höjdarkväll, där vi på en och samma kväll fick se hela åtta olika älgindivider!

Att få se så många älgar under en och samma kväll är helt klart ett rekord för mig. Jag har aldrig upplevt något liknande tidigare. Jag har nu efter en dryg vecka, fortfarande svårt att förstå hur vi kunde ha sådan tur att få se så många olika älgar under en och samma kväll. 

Så idag visar jag upp inte mindre än tio nya älgbilder från denna Valborgsmässokväll. Självklart blev det också bilder på annat än älgar den här dagen. De bilderna kommer här på bloggen vartefter. Jag vill också passa på att tacka Terje och Malin för en riktigt fin och trevlig dag!6 kommentarer:

 1. Tack själv för trevlig vistelse här i Mullsjö, det uppskattades verkligen! Med allt från Schnitzel till älg och rådjur. Sent omsider fick även du uppleva det viltrika Mullsjöskogarna, särskilt med alla älgar. Nästa gång prickar vi in även lite annat... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte-mycket för din kommentar Terje! =)
   Ja, att få uppleva alla dessa älgmöten var verkligen helt fantastiskt och ofattbart att det i Mullsjö vandrar lika många älgar, som vi har rådjur här uppe i Kolmården. Jag ser redan fram emot nästa gång och visst, då prickar vi också lite annat. ;)

   Radera
 2. Så härliga älgporträtt, Mårten. Vissa av dessa gillar jag mer...

  Och ni är alltid välkomna hit. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte-mycket Malin för din fina kommentar. Jag blir verkligen glad! =)
   Kan tänka mig att du gillar de svartvita lite extra kanske?!
   Tack så mycket, vi kommer mer än gärna och hälsar på igen framöver. ;)

   Radera
 3. Stort grattis Mårten till de fina mötena! Riktigt fin bildserie där din sista älgbild blev en favorit hos mig. Grenarna som söker kontakt, de sköna blå tonerna som verkligen andas skymning... älgens blick. Toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för din kommentar Gustav! =)

   Radera