2016-02-02

Hur många stol(l)ar finns det i skogen?

Tillsammans med Gustav begav jag mig under söndagseftermiddagen ut med kameran. Vi hade bestämt att vi skulle leta efter strömstaren vid en gammal bruksmiljö. På vägen till denna plats passerade vi en skog, full av svarta gamla stolar som hängde 3 meter upp på träden. Vi tittade på varandra och tvärnitade med bilen!

Vi tolkade båda detta som något sorts konstverk i protest mot att skogen ska huggas ned här. Den gyllene stolen har även fästs på den gamla torrakan, som utan tvekan har det störta naturvärdet på den här platsen.

Det gick inte att låta bli att göra några bilder på denna installationen. Inte heller kunde jag låta bli att göra några självporträtt på denna surrealistiska plats.

Nog måste det ha sett mycket märkligt ut när vi stod där och gjorde våra bilder, Gustav och jag. Alla de bilarna som saktade ned och tittade på oss måste ha undrat vad det var för stollar som stod där inne bland träden och stolarna med kameror...

 

10 kommentarer:

 1. Skog och avverkning kan verkligen sätta känslor i svallning,det vet jag av egen erfarenhet.Elegant protest här tycker jag,och snyggt fångat av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jan-Olov för din kommentar!
   Visst kan avverkning sätta igång känslorna, det vet jag också.

   Håller med dig om att detta var en elegant protest. Kul att du gillar mitt sätt att återge detta. ;)

   Radera
 2. Starka självporträtt, Mårten. Oj oj... !

  SvaraRadera
 3. En märklig plats och upplevelse! Jag fastnar vid din sista bild, en bild med en fin helhetskänsla, mycket symbolik och bra nivåer som lyfter fram stolarna på ett effektfullt sätt. Symbolik, ja... från ditt eget ansiktsuttryck och knutna nävar till korset/markeringen på marken, och de många stolarna i fonden. Noterar också den lösa snaran som hänger från stolen... här skulle jag inte våga mig fram, om jag var representant från skogsbolaget... :) ;) Toppenbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar den sista bilden så mycket Gustav, roligt att läsa om allt du tolkar in i den. Toppenbild, jag tackar och bugar! =)
   Ja, detta var en märklig plats med enorma möjligheter till bilder. Ibland lönar det sig att bara vara ute och åka...

   Radera
 4. Spännande serie! Tycker valt med High key blev riktigt effektfullt och fastnade därför lite extra för 1, 3 och 5! Det sista självporträttet var riktigt fint uttryck i.

  Roligt också att se serien i kontrast till Gustavs också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannes för dina fina ord. ;)
   Roligt att du gillar bilderna, det glädjer mig!

   Radera
 5. Hehe... Njuter hejdlöst av dessa bilder som verkligen är "att stola på"... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra att du gillar bilderna med "stol(l)en" på så pass mycket Terje! =)
   Hehe, ibland är det märkligt vilka möjligheterna blir då man "bara" är ute och åker.
   Tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar, det uppskattar jag mycket! ;)

   Radera