2015-12-22

Idag - årets mörkaste dag

Idag är det vintersolståndet, årets mörkaste dag. Vintersolståndet är den tidpunkten på året då solen har sin lägsta middagshöjd, vilket sammanfaller med den kortaste dagen.

Med tanke på detta tyckte jag därför att det just idag passade bra att visa lite bilder på decembermånadens vackra stjärnhimmel, gjorda under den sena kvällen och mitt under den tysta natten, här i Kolmården, mina hemmaskogar.


4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder, Mårten!
  Vilket skådespel... jag bara älskar färgerna! Tänk så många saker man kan önska när man står under himlavalvet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är spännande att stå och betrakta himlen med alla stjärnorna. Ibland faller det en stjärna och då brukar jag passa på att önska något. Men när man står här och tittar rakt ut i det ofantligt stora universum, tycker jag också man blir påmind om hur liten man är. ;)
   Tack för din kommentar och dina tankar Malin! =)

   Radera
 2. Fantastiskt fin bildserie Mårten :) Precis som Malin så faller jag för färgerna. Den första med sin rörelse fastnade jag länge vid. Blir riktigt inspirerad att prova långa exponeringar på detta vis. Känner igen hur man kan känna sig liten, när man står och blickar upp i himlavalvet, som du skrev till Malin. Jag tror det är nyttigt att titta på stjärnhimlen då och då, det ger perspektiv till våra världsliga problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det nyttigt att förstå vår litenhet. Det ger precis som du skriver - perspektiv. ;) Jag tycker verkligen du ska prova lite längre exponering, det ger spännande bilder, iaf i mitt tycke. Kul att du gillar inlägget och ett stort tack för du skrev en kommentar! =)

   Radera