torsdag 23 juli 2015

Nattens skuggor...

Det är när mörkret sänkt sig över vårt landskap, när skogens fasad mot fälten förvandlats till en kolsvart vägg av taggiga trädtoppar och fantasifigurer, som de väljer att komma fram och verka. Vilka dessa varelser/väsen är som rör sig i skog och mark, i skydd av mörkret, vet vi inte alltid helt och fullt?! 

Ibland kan vi ana deras skuggor i månens sken. Är det verkligen ett rådjur, en älg eller är det något "annat" som rör sig där borta i skogsbrynet?





10 kommentarer:

Håkon Langmo sa...

Stemningsfulle bilder. Liker spesielt det sorthvite kornete elgbildet. :)

Gustav sa...

Roligt att du sätter ord och bild på dessa situationer, som jag känner igen mig i. Förväntan, spänning, förundran... känslor som ligger i luften när man ger sig ut i den sena kvällen. Ibland känns det som att dessa varelser och väsen bara väntar på att man ska bege sig hemåt, innan de beger sig ut från skogsbrynen och ut på fälten, tittar fram bakom en rotvälta eller står och trycker bakom närmsta åkerholme. Det är i dessa situationer som fantasin lätt får ny energi, och det ska vi utnyttja i bildskapandet, tänker jag. Fastnar främst för den sista bilden, med den lilla älgen som springer efter sin mor.

Malin Ellisdotter Hellesø sa...

Sista bilden är helt underbar... Mamma med kalv antar jag. Fint med älgen i sitt landskap och riktigt bra i SVV!

Mårten Lundgren sa...

Tack Håkan!
Vad roligt att få en kommentar från dig, tack så hemskt mycket! :D
Ja, bilden på älgkon med kalven i mörkret är även en favorit för mig.

Mårten Lundgren sa...

Visst är det oftast i skymningen och i mörkret som man ser dessa varelser/väsen smyga runt...
Oftast som du skriver när man är på väg hem och har givit upp för kvällen. Tack för att du delar med dig av dina egna tankar kring detta Gustav! :D

Mårten Lundgren sa...

Jepp, det är mamma älg med kalv som är ute och springer i havrefältet...
Stort tack för din kommentar Malin och roligt att du gillade bilderna. ;)

Hannes Theander sa...

De två sista är riktigt spännande. Tycker om färgskalan i den näst sista och älgens horn är mäktiga i svärtan i den sista.

Mårten Lundgren sa...

Tack Hannes för din kommentar!
Riktigt roligt att du tycker att inlägget var spännande och att du gillade de två sista bilderna. Den näst sista gjorde jag sent, sent på kvällen, precis att det gick att fota med relativt korta slutartid. Den sista bilden är en älgko med kalv, så jag tror det är öronen på älgkon som du uppfattar som horn. ;)

Hannes Theander sa...

Haha, ojdå. Aja, fina öron då! ;-)

Mårten Lundgren sa...

Egentligen spelar det ju ingen roll, för dig kanske det är en älg med stora horn... det är naturligtvis fritt att tolka in precis vad man själv vill. Ville dock bara att du skulle få veta vad det nog var i verkligheten?! ;)
Visst är det fina öron! :D