söndag 11 januari 2015

Stormen Egon

När snöovädret sakta drog in över Kolmårdsskogen vid lunchtid på lördagen, var det som ett mystiskt dis omfamnade skogen. Det var bara början på stormen Egons passerande. Den vackra stämningen och det dova ljuset gjorde att jag bara var tvungen att ge mig ut i snöoväder för att få göra mina bilder på den vackra vinterskogen.










4 kommentarer:

Malin H sa...

Skogen har så många olika uttryck... beroende på vilket väder/årstid.
Gillar känslan och ljuset i samtliga bilder!
Spännande bilder från Kolmårdsskogen, Mårten.

Mårten Lundgren sa...

Stort tack för din fina kommentar Malin! ;)
Visst är skogen fantastisk på många sätt. Precis som du skriver så är det så spännande att den har så otroligt många och olika uttryck beroende på väder och årstid. Jag fastnade för det dova och disiga ljuset som var i Kolmårdsskogen i lördags 10/1 då Egon passerade över landet.

Gustav sa...

Oj, det var vågat att ge sig ut i skogen när det blåser :) Fina bilder du gjort, där ett och fyra är lite extra i mina ögon, med snön som yr, virvlar och verkligen omsluter varje enskilt träd i den stora skogen.

Mårten Lundgren sa...

Tack för din fina kommentar Gustav!
Kanske var det dumdristigt att ge sig ut i skogen en sådan här dag?! Men vädret skapade en sådan stämning att jag inte kunde låta bli. :)
Vad roligt att du hittade två bilder som du tyckte var lite extra. Nog omslöt snön skogen den här dagen. Det blåste ibland så hårt att det såg ut som det snöade horisontellt, istället för lodrätt. ;)