fredag 23 januari 2015

Plötsligt händer det!

En förmiddag då jag var på väg hem efter en kort sväng på fälten (för att fota rådjur) satt denna havsörn och spejade i ett av träden, inte alls långt från huset där jag bor. Den var till en början väldigt tålig då jag fotade den, men flög sedan vidare till ett träd längre bort för att fortsätta speja. Ett fantastiskt möte som jag väntat länge på. Plötsligt händer det...




4 kommentarer:

Hannes Theander sa...

Spännande - hoppas det blir fler! Det är ju faktiskt inte varje dag en havsörn får möjlighet att möta en Mårten. ;-)

Gustav sa...

Vad roligt det måste ha varit att få uppleva det här mötet! :) Det är märkliga djur, lite overkliga tycker jag nästan, kanske för att jag inte sett dem på nära håll särskilt ofta och att de är så stora. Här tycker jag att du visar tre bilder som avviker en del från de havsörnsbilder som man kan se på annat håll. I den första bilden så lade jag märke till hur mönster och färger i örnens fjäderdräkt upprepas i stammarna runt omkring... effektfullt för bilden, och ett bra kamouflage för örnen :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för din väldigt fina och beskrivande kommentar Gustav! :)
Jag har mött havsörn på närmre håll förut, men aldrig så här länge. Det har oftast bara varit en förbiflygning och så är de borta. Det är stora och magnifika varelser det här. Ett möte med en havsörn tror jag faktiskt aldrig att man glömmer. Framför allt så slås man av deras storhet, precis som du beskriver Gustav.

Mårten Lundgren sa...

Tack för din kommentar Hannes, visst är det så. Den här havsörnen förstår inte vilken tur han egentligen hade som fick möta mig. Nej, nu ska jag inte var dryg. :)
Det var ett fantastiskt möte att få möta denna gigantiska fågel. Hoppas som du skriver att det får bli fler gånger.