2014-11-23

Novemberkväll med tofsmesen

Även om solen hittade en springa mellan molnen idag och lyste upp skogen (i alla fall delvis) så ägnade jag ändå eftermiddagen/kvällen åt att fota en liten tofsmes, i mörkt novemberljus. Ni som redan följt mig en tid här på bloggen vet med all sannolikhet att näst efter storlommen är tofsmesen den fågeln som ligger mig varmast om hjärtat. Tofsmesen är ett fantastiskt litet fågelväsen som jag aldrig kan tröttna på att återge dess flerfaldiga uttryck. Här är några av mina bilder från dagens oförglömliga möte.
6 kommentarer:

 1. Jättefin serie på tofsmesen! Tycker om svärtan i bilderna som nästan gränsar på sotighet. Fin gråskala i tofsmesen och härlig struktur på grenen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannes för att du tog dig tid att lämna en kommentar på mina tofsmesbilder och att du gillade bilderna. :)

   Radera
 2. Riktigt fin serie det här och jag gillar speciellt att du valt att fotografera den i svartvitt, det stärker uttrycket mycket - om du frågar mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig Malin, uttrycket förstärks verkligen av det svartvita. Mer och mer börjar jag faktiskt att gilla svartvitt framför färg. Tack för din kommentar Malin, det är alltid roligt att få veta något om vad du tycker om mina bilder. :)

   Radera
 3. Härliga bilder från mötet med tofsmesen Mårten. Vad roligt att den visade sig innan ljuset helt försvunnit, och att bilderna blev så bra. Tycker om hur man i den nästa sista bilden kan se en lagom mängd rörelseoskärpa kring tofsmesen, vilket bidrar till porträttet av den lilla rastlösa fågeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord Gustav och vad roligt att du tyckte bilderna på mitt möte med tofsmesen blev bra! :)

   Radera