lördag 29 november 2014

Mörkrets intåg

Snart, om knappt en månad har vi nått kulmen av mörker. Efter att det har stått stilla ett tag tar vi ny fart mot längre, ljusare och varmare dagar. Men först hoppas jag på att kung Bore bäddar in landskapet i en fint vitt täcke, som även kan skapa lite stämning inför den snart stundande juletiden.

Mörkret sänker sig ganska tidigt över skog och mark nu. Klockan hinner nästan inte bli fyra förrän det är kolsvart ute. Jag tycker det är spännande att sitta och titta på hur landskapet ändrar på sig när det skymmer. Det är spännande att i skymningen se hur rotvältor och stenar plötsligt förvandlas till figurer. Ibland kan det nästan vara svårt att se om det är en rotvälta eller en älg ute på ett hygge. Det är både fantasieggande och spännande på samma gång.

Här är några bilder jag gjorde i skymningen långt ut i Kolmårdsskogen.



8 kommentarer:

Terje sa...

Skriver under på varje ord här Mårten! :)
Och särskilt den första bilden är en härlig njutning för ögonen. :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för din fina kommentar Terje. Vi njuter båda två tror jag av att året har sina årstider och allt vad det innebär!? :)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Håller med terje,den första bilden har du vekligen lyckats med.

Mårten Lundgren sa...

Tack Jan-Olov för din kommentar!
Mmm... den första bilden har ett varmt och härligt ljus, men jag är nog faktiskt ändå lite mer förtjust i bild nummer två. :)

Hannes Theander sa...

Spännande bilder i fin färgskala! De passar väldigt bra ihop också.

Gustav sa...

Två bilder med liknande motiv, men helt olika stämningar, tycker jag. Är de fotograferade samma kväll? Du har helt rätt i att det är häftigt att bevittna hur landskapet förändras så snabbt när mörkret faller. Vackra bilder båda två om du frågar mig :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för din kommentar Hannes och vad roligt att du tyckte bilderna var spännande! :)

Mårten Lundgren sa...

Tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar på dessa bilder Gustav! :)
Visst är de fotograferade under samma kväll. Ljuset ändrar sig under kvällen, från det varma ljuset till det lite mer kall blå (den så kallade blå timmen) då solen har gått ned bakom horisonten. Kul att du tyckte bilderna var vackra! :)